EVENEMENTEN

Tenminste vier evenementen staan elk jaar op het programma van de evenementencommissie.

 

NIEUWJAARSRECEPTIE

In het begin van het jaar, meestal op de eerste zondag na Nieuwjaar, is er de Nieuwjaarsreceptie en tevens de Bulldog van het Jaar Show. De Franse Bulldoggen die in het voorafgaande jaar minimaal één keer beste reu of teef geworden zijn en daarmee een kampioenschapspunt(en) ofwel CAC('s) behaald hebben op een Nederlandse CAC (-CACIB) tentoonstelling, zijn gekwalificeerd voor deelname aan onze Franse Bulldog van het jaar Show. Ook de reservewinnaars van de Kampioensclubmatch worden gekwalificeerd.

 

Voor de keuring worden drie keurmeesters uitgenodigd, welke onafhankelijk van elkaar hun favoriete reu en teef aanwijzen. Indien men allen dezelfde hond aanwijst is de winnaar bekend. Indien er twee of zelfs drie honden worden aangewezen, dan worden deze bekend gemaakt. Als een hond twee stemmen heeft is die ook automatisch de Bulldog van het Jaar. Als er drie honden worden aangewezen, dan worden deze bekend gemaakt. Vervolgens worden ze gelijktijdig door de drie keurmeesters geplaatst; de hond met de hoogste plaatsing mag dan deze mooie titel dragen. Indien er nog geen overeenstemming is, dan wordt aan een vierde keurmeester gevraagd tot een beslissing te komen.

KAMPIOENSCHAPSCLUBMATCH

In het voorjaar, rond april, vindt de Kampioenschapsclubmatch plaats. Dan komen vele liefhebbers uit Nederland, maar ook uit verschillende landen van heel Europa, om daaraan deel te nemen. Maar velen ondernemen een lange reis alleen maar om te komen kijken en op dit jaarlijkse evenement aanwezig te zijn en vrienden van heinde en ver te ontmoeten.

 

De H.B.C. heeft een goede reputatie opgebouwd wat betreft de organisatie van de tentoonstellingen en het aantal inschrijvingen is steeds weer erg hoog. Topkeurmeesters uit eigen land, maar ook rasspecialisten - keurmeesters uit de hele wereld worden uitgenodigd en vinden het een bijzondere eer om op onze Nederlandse clubmatch te mogen keuren. Een roulatiesysteem is opgezet om een evenwicht te vinden tussen het keuren door binnen- en buitenlandse keurmeesters. De beste reu en teef krijgen maar liefst twee CAC's en de reserve reu en teef winnen elk een CAC.

JONGE HONDEN- EN VETERANENDAG

Op deze dag brengen we onze jongste en oudste Bulletjes samen. Deze dag staat in het teken van gezelligheid en gemoedelijkheid ! De honden worden gekeurd door een H.B.C. fokker. Er zijn geen punten te behalen.

HOLLANDSE BULLDOGGEN CLUB

Officiële rasvereniging van de Franse Bulldog in Nederland. Opgericht 1 juli 1907.

HBC

UW RASVERENIGING VOOR DE FRANSE BULLDOG IN NEDERLAND

CONTACT

SITEBEHEER & ONTWERP door HMwebdesign

HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBCHBC
HBC
HBCHBC