ALGEMENE INFO

AANSCHAF

 

U denkt er over een Franse Bulldog te nemen?

Een Franse Bulldog is een bijzonder ras en het is verstandig om het eerst te leren kennen. De Franse Bulldog heeft een uniek uiterlijk en karakter dat het beste door eigenaars en fokkers kan worden verwoord. Bij het noemen van fokkers hebben wij het over fokkers die zich aan het fokbeleid van de H.B.C. houden. Een fokbeleid dat er toe moet leiden dat de Franse Bulldog een goed en gezond ras is waar u een (honden) leven lang plezier van zult hebben. Deze regels zijn ondergebracht in onze  Erecode. Fokkers die, om welke reden dan ook, niet meewerken aan dit fokbeleid vertragen de weg naar een goede gezondheid van dit unieke ras. Praat met verschillende fokkers over dit ras om er achter te komen of het ook voor u een geschikte hond kan zijn.

Het uiterlijk kunt u het beste op shows, bij eigenaars en bij fokkers gaan bekijken. Ga hierbij niet over één nacht ijs en hoedt u ervoor om voor een pupje te vallen, zonder dat u op al uw vragen een antwoord heeft. Adressen van erkende fokkers kunt u in het menu onder fokkerlijst vinden.

Kijk goed rond wat voor honden worden aangeboden.

Als u van plan bent een pup aan te schaffen, ga dan eens kijken bij mensen die u hierin voorgingen. Praat met mensen op de shows, of vraag eens aan de fokker naar wie de pups van het vorige nest gingen en of u eens met deze mensen mag praten. Door aan hen te vragen wat hun ervaringen (meevallers en teleurstellingen) zijn geweest, kunt u beter overzien waar u aan begint.

 

De pupinfo van de Hollandse Bulldoggen Club geeft een overzicht van de op dit moment beschikbare nestjes/pups die aangeboden zijn door de fokkers van de H.B.C. De ouderdieren van de nestjes die vermeld worden bij de pupinfo voldoen aan alle eisen (welzijn, gezondheid en exterieur welke zijn vastgelegd in de Erecode) om voor de pupinfo in aanmerking te komen.

De verantwoordelijkheid voor de gefokte pups ligt te allen tijde bij de fokkers van de pups en niet bij de Hollandse Bulldoggen Club. De fokkers van de vermeldde pups zijn als fokkers lid van de Hollandse Bulldoggen Club.

 

De pups zijn dus gefokt volgens de reglementen van de HBC.

 

De pups worden ten allen tijde verkocht met een koopovereenkomst volgens de reglementen van de Hollandse Bulldoggen Club, de pups verlaten nooit jonger dan 8 weken volledig ingeënt het nest en krijgen een FCI erkende stamboom.

 

Regelmatig wordt door de vereniging, tijdens de eerste weken, contact onderhouden met de fokkers van de vermelde nesten om zodoende de stand van zaken te volgen. Indien u meer informatie over één van de genoemde nesten, de aanschaf en opvoeding of verzorging van een Franse Bulldog pup wilt dan kunt u contact opnemen met de hier boven genoemde pupinfo.

Het kan voorkomen, dat er bij de fokker die u bezoekt twee of meerdere nesten tegelijk zijn.

Indien u een pup te koop wordt aangeboden uit een nest welke niet bij de pupinfo staat vermeld, kunt u contact opnemen met de pupinfo van de Hollandse Bulldoggen Club. Wij kunnen dan voor u controleren of de u aangeboden pup volgens de regels van de erecode is gefokt en de ouders van dit hondje derhalve voldoen aan de door de Hollandse Bulldoggen Club gestelde (gezondheids)eisen.

 

Kunt u ook op de fokker rekenen als er onverhoopt iets mis blijkt te zijn met uw pup?

Vraag altijd aan de fokker wat hij/zij doet als er straks toch iets mis blijkt te zijn met uw pup. De standaard koopovereenkomst van de vereniging geeft hierover duidelijkheid. Bij het door de fokker niet nakomen van deze overeenkomst kan hij/zij hierop door het bestuur worden aangesproken. Als u toch bij niet erkende fokkers bent gaan kijken is het dus waarschijnlijk verstandiger om even verder te kijken, ondanks dat lieve kopje van die pup. Lees hiervoor ook de pagina’s "belangrijke informatie" en "10 vuistregels".

 

Wat doet de Hollandse Bulldog Club voor u als aankomend Franse Bulldog eigenaar?

De H.B.C. kan u helpen met het vinden van adressen van fokkers en het geven van informatie over het ras. De vereniging behartigt de belangen van u als eigenaar/koper door het welzijn van de honden voorop te stellen. Hiertoe is een gezondheidsbeleid opgesteld waaraan alle aangesloten fokkers zich houden en welk ten goede komt van de Franse Bulldog en natuurlijk aan u als nieuwe eigenaar. Het fokbeleid van de vereniging heeft in deze inmiddels zijn vruchten afgeworpen en zorgt ervoor dat steeds minder problemen voorkomen.

HOLLANDSE BULLDOGGEN CLUB

Officiële rasvereniging van de Franse Bulldog in Nederland. Opgericht 1 juli 1907.

HBC

UW RASVERENIGING VOOR DE FRANSE BULLDOG IN NEDERLAND

CONTACT

SITEBEHEER & ONTWERP door HMwebdesign

HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBC
HBCHBC
HBC
HBCHBC