NIEUWS

 

MENU

LID WORDEN

VERSLAG INFORMATIEAVOND FOKKEN MET GEZELSCHAPSDIEREN

 

lees HIER het volledige verslag...

___________________________________________________________

UITNODIGING VOOR BESTUREN DOOR DE RAAD VAN BEHEER

Op woensdagavond 5 juni organiseerde de Raad van Beheer een algemene informatieavond voor alle leden over de gevolgen van de wetgeving fokken met gezelschapsdieren, waarin specifiek aandacht was voor de kortsnuitige rassen. Een verslag van deze avond wordt op korte termijn door de Raad van Beheer verstuurt en zullen wij hier publiceren.

Op 17 juni a.s. heeft de Raad van Beheer een vervolgsessie gepland waarvoor de vertegenwoordigers van de rasverenigingen van de volgende rassen zijn uitgenodigd:

Franse Bulldog - Engelse Bulldog - Mopshond - Shih Tzu - Boston Terrier - Griffons Bruxellois, Belge en Petit Brabancon - Pekingees - Japanse Spaniel - King Charles Spaniel - Affenpincher

Titel van de uitnodiging: “Fokbegeleidingsplan kortsnuitige rassen”. Uiteraard zal de HBC - in samenwerking met de andere rasverenigingen - vertegenwoordigd zijn en haar standpunten op deze avond naar voren brengen. Wij zullen u daarover zo spoedig mogelijk daarna op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen.

wordt vervolgd

___________________________________________________________

STANDPUNT RAAD VAN BEHEER OMTRENT RAPPORT KORTSNUITIGEN

Op 18 maart 2019 verscheen het rapport ‘fokken met kortsnuitige honden’ dat in opdracht van het ministerie van LNV is gemaakt. Het rapport is in combinatie met de voortgangsrapportage Fairfok door de minister aan de Tweede kamer aangeboden.

Inhoud Rapport ‘fokken met kortsnuitige honden’

Het rapport ‘fokken met kortsnuitige honden’ bestaat uit drie delen: mogelijke gezondheidsrisico’s van kortsnuitige honden, een inventarisatie van bestaande meetmethoden en een voorstel (!) voor criteria handhaving van artikel 3.4 voor fokken met gezelschapsdieren.

lees meer...

___________________________________________________________

SITEBEHEER & ONTWERP door HMwebdesign

Copyright © {date}  - Hollandse Bulldoggen Club - All rights reserved

_______________________

_______________________

_______________________