­

DEdogachtigen DOGACHTIGEN SHOW, EEN MUST VOOR LIEFHEBBERS VAN GROTE EN KLEINE DOGACHTIGEN EN BERGHONDEN.
Op 26 novembe a.s. r organiseert de Federatie van Rasverenigingen van Dogachtige Honden voor de 20e keer zijn tweejaarlijkse Dogachtigen Show
in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.
Nadat in 1977 de Nederlandse groepsindeling veranderd werd, waardoor o.a. de rasgroep Dogachtigen en een overlegstructuur tussen de rasverenigingen binnen een groep gecreëerd werden, gingen die verenigingen ook samenwerken bij het organiseren van groepsshows.

De Federatie werd opgericht en de eerste Dogachtigen Show, met 951 inschrijvingen, werd op 19 augustus 1979 in de Brabanthallen gehouden.

Dankzij de medewerking van de aangesloten verenigingen was het aantal per ras ingeschreven honden altijd veel groter dan op andere tentoonstellingen, waardoor het mogelijk was meer rasspecialisten als keurmeester uit te nodigen en door de grotere concurrentie heeft een plaatsing op de Dogachtigen Show een duidelijke meerwaarde.De Dogachtigen Show kenmerkt zich vooral door de gezellige, ontspannen sfeer, het gaat niet alleen om de winnaars, er is aandacht en een mooi aandenken voor alle ingeschreven honden.
Dit jaar krijgt iedere ingeschreven hond een mooie fleecedeken. Verder krijgen alle geplaatste honden in alle klassen van alle rassen een beker of rozet.

Een uniek door de deelnemers zeer gewaardeerd item is de Kind-Hond Show. Daaraan kunnen verklede kinderen van 4-12 jaar deelnemen. Het gaat daarbij om de combinatie van het kind met de hond. En, zoals het hoort, krijgt ieder deelnemend kind een verrassing. Dit jaar is de deelname gratis.

Het aantal stands met alles de hond, is op de Dogachtigen Show ook groter dan gebruikelijk.

De Nederlandse groepsindeling werd tot 2001 op alle tentoonstellingen in Nederland gehanteerd.
Daarna werd de FCI-groespindeling ingevoerd, maar voor de overlegstructuur en groepsshow kan de Nederlandse indeling nog gebruikt worden.

De groep Dogachtigen bestaat uit 31 rassen van FCI-groep 2 en de 3 dogachtige rassen van FCI-groep 9.
De lijst van deelnemende rassen en keurmeesters, een online inschrijfbiljet en verdere informatie is te vinden op de website: www.dogachtigen.com

Copyright Hollandse Bulldoggen Club 2021 (c)  - Designed by jdvphoto.nl - All rights reserved

KvK nummer: 40411750

­
×

Flyer 2017 percament UK v2.0